Geschiedenis

Huisman Transport is bij veel mensen een bekende naam. In de 88 jaar dat het transportbedrijf bestaat is het een begrip geworden. Opa is als kleine jongen al met zijn vader mee geweest met paard en wagen en hondenkar. Zijn vader reed vanaf Wamel naar de veiling in Tiel. Later kwam de eerste vrachtwagen. Huisman-transport-1929Opa begon in 1929 met een bodedienst van Druten naar Nijmegen. Toen heette het bodedienst Huisman. Iedere dag bracht Opa kisten fruit en pakketten naar het vervoercentrum in Nijmegen. Vandaar uit bracht hij weer pakjes mee voor deze regio.

En vanaf het station in Nijmegen werden kolen gereden naar de kolenboeren in Maas en Waal. Ook verhuizingen werden er al gedaan. Mijn vader heeft de zaak in 1951 voortgezet en in de loop der jaren nam het aantal vrachtwagens en de transporten toe.

Mede door de groei van het vervoercentrum, ailment die zich gingen specialiseren in het tapijtvervoer, konden wij daar met verschillende wagens rijden.

In de jaren negentig zakte deze markt in en zijn wij met het tapijtvervoer gestopt. Wij kregen toen de kans om het transport van een verpakkingsgroothandel te gaan verzorgen. We zijn daar met twee trailers begonnen. Wij hebben dit vervoer met diverse andere klanten uitgebouwd en zijn inmiddels tot een logistiek dienstverlenend transportbedrijf uitgegroeid. Sinds 1991 hebben we ook voor enkele klanten goederen in opslag. Na enkele tijdelijke loodsen kregen we in 1997 de beschikking over een eigen pand met kantoor en parkeerterrein. Dit pand was al heel snel te klein.
We hadden op verschillende locaties opslag van goederen en inboedels.

Inmiddels zijn wij alweer 5 jaar gevestigd op het industrieterrein Westerhout-Zuid in Druten in een pand van 6000 m2 waar we alles weer onder één dak hebben gebracht.
Ons wagenpark bestaat momenteel uit 9 trailers, 2 bestelbusjes en 9 bakwagens waarvan er enkele aan de zijkanten geopend kunnen worden voor lange lading of grote pallets.
Sinds 2001 is het transportbedrijf in handen van de derde generatie, en zijn er 32 mensen werkzaam, waarvan er al verschillende meer dan 20 jaar in dienst zijn.
Service staat bij Huisman Transport hoog in het vaandel. Wij staan altijd voor onze klanten klaar en proberen zoveel mogelijk aan hun logistieke transportwensen tegemoet te komen. Er gaat bij ons niets boven een tevreden klant.